Nuoret vastaavat

Kesällä 2015 Ruusulan tilalla todettiin, että tapa työllistää on aika miettiä uudelleen. Ulkolaisen työvoiman rekrytointi kuormitti tilaa ja paikallisia viranomaisia kohtuuttomasti työllistämisen eri vaiheissa. Samalla nuorten kesät kuluivat vailla kesätöitä. Yhtälön seurauksena monella nuorella on yhä vähemmän kokemusta maaseudun arjesta ja samalla puutteelliset lähtökohdat arvostaa ruoan alkuperää sekä kunnioittaa viljelijöiden työtä puhtaan ja paikallisen ruoan tuottajana.

Ajatuksesta syntyi suunnitelma sesongin pyörittämisestä nuorten voimin. Suunnitelman toteuttamiseen sitoutuivat Jyväskylän kaupunki, MTK:n ja Laukaan kunta. Yhteistyön seurauksena kesällä 2017 ja 2018 tilaa pyörittävät paikalliset nuoret. Nuoret vastaavat poimituksesta, poiminnasta, pakkaamisesta, kuljetuksesta, asiakaspalvelusta, myynnistä ja asiakastyytyväisyydestä. Toimintaa ohjaavat aikaisempina vuosina ansioituneet nuoret.

Projektin tavoite on luoda nuorille lisää kesätyö- ja harjoittelupaikkoja sekä havainnollistaa sitä, että nuorilla on erinomaiset mahdollisuudet kantaa merkittävää vastuuta liiketoiminnan pyörittämisestä aloilla, joilla osaaminen ei vaadi korkeakoulututkintoa tai merkittävää elämänkokemusta. Hankkeen oivallukset ja työkalut jaetaan helposti hyödynnettävässä ja jaettavassa muodossa halukkaille viljelijöille ja yrittäjille kokeilun päätyttyä.

Tervetuloa sesonkina tutustumaan Ruusulaan ja tukemaan nuorten työllistymistä!