Ruusulan mansikkalajikkeet

Mansikka kuin mansikka tekee kesäisen olon, mutta onko mansikkalajikkeilla väliä? Kyllä on. Tässä tekstissä kerromme Ruusulan tilalla kasvavasta kahdesta eri mansikkalajikkeesta: Jonsokista & Polkasta.

Jonsok

Jonsok on hyvin Suomen vaihtelevia säätiloja kestävä mansikkalajike. Se selviytyy niin Suomen viileistä talvista, lämpimistä kesistä kuin sateisista syksyistä. Tämän vuoksi marjan makukin on karismaattinen ja karaistunut, mutta mansikan makeutta marjasta löytyy myös. Jonsokin pensaat ovat runsaita sekä rönsyileviä ja yhdessä pensaassa kasvaa runsaasti marjoja. Tämän takia Jonsok on hyvin nopeasti poimittava lajike. Jonsok sopii erinomaisesti pakastukseen sekä se käy niin mehuihin kuin syöntimarjaksi. Tilan nuorempi emäntä väittää Jonsokista valmistuvan maailman parasta mansikkahilloa!

Polka

Polka on monelle suomalaiselle tuttu, hyvin perinteinen mansikkalajike. Myös Polka pärjää hyvin Suomen vaihtelevissa sääoloissa, mutta vaatii aurinkoa ja lämpöä hieman Jonsokia enemmän. Tämän vuoksi Polkan sato ajoittuu hieman Jonsokia myöhäisemmäksi. Lämpö ja aurinko kuorruttavat Polkan makeaksi ja lempeäksi marjaksi, josta kuitenkin löytyy myös raikkautta. Polkan marjat ovat suurehkoja ja ne erottuvat hyvin kasvustosta, joten lajiketta on helppo poimia. Polka sopii parhaiten tuoreeksi syöntimarjaksi sekä varsinkin kesäisten mansikkakakkujen täytteeksi ja koristeeksi.

Ruusulan mansikkasato on hyvää vauhtia kypsymässä ja kausi on alkamaisillaan. Tervetuloa Ruusulaan & myyntipisteillemme maistamaan makoisia mansikoitamme!

Viivi ja Ruusulan väki

 

Comments are closed.