Tiimipäivä Ruusulassa

Nuorten vetämä Ruusulan tiimipäivä

Kuva: Ruusulan tiimipäivässä vallitsi rento tunnelma.

Edellisessä blogitekstissämme me tästä sesongista vastaavat nuoret esittäydyimme. Ruusulan yhteishengen rakentaminen aloitettiin torstaina 29.6, kun pidimme koko Ruusulan tämän kesän henkilökunnalle yhteisen tiimipäivän. Ennen Ruusulassa on pidetty jokaisen työtehtävän työntekijöille omat erilliset koulutuspäivänsä, mutta tänä vuonna halusimme, että vähintään yhden kerran kaikki meillä työskentelevät nuoret pääsevät näkemään toisensa.

Tavoitteena töihin tulon helpottaminen

Päivän tavoitteina olivat paitsi Ruusulan tilaan ja mansikoihin liittyvän tiedon omaksuminen, myös töihin tulon helpottaminen. Monella nuorella Ruusulassa työskentely on ensimmäinen kosketus työelämään ja siten se voi olla hyvinkin jännittävää. Tästä johtuen halusimme, että nuoret pääsevät ennen töiden alkua viettämään yhden illan porukassa sekä rennossa ilmapiirissä toisiinsa tutustuen.

Me tiimipäivän vetäjät olemme varmoja siitä, että tiimipäivälle asetettuihin tavoitteisiin päästiin. Ilmapiiri oli tiimipäivässä rento, naurua riitti ja kaikki saivat uusia tuttavuuksia.

Nuorten johtaminen konkretisoitui

Varmasti moni tämän vuoden työntekijöistämmekään ei ennen tiimipäivää tiennyt sitä, kuinka kokonaisvaltaisesti nuoret johtavat Ruusulaa tänä kesänä. Tiimipäivän aikana tämä kuitenkin viimeistään selveni kaikille mukana olleille. Tilan nuorempi emäntä Maarit esittäytyi hyvin lyhyesti tiimipäivän alussa, mutta sen jälkeen vetovastuu oli täysin meillä nuorilla.

Esittelimme ensin lyhyesti Ruusulan, sekä nyt käynnissä olevan nuorten työllistämishankkeemme. Sen jälkeen vuorossa oli esittelykierros Ruusulassa, jotta myös paikat olisivat nuorille tuttuja töiden alkaessa. Esittelykierroksen jälkeen oli aikaa välipalalle ja vapaalle oleskelulle, jonka jälkeen nuoret jaettiin tiimeihin, joissa he tämän kesän työskentelevät.

Jokaisessa poimijatiimissä on yksi viime vuonna ansioitunut poimija johtamassa tiimiä, sekä auttamassa uusia poimijoitamme heitä mietityttävissä asioissa. Poimijatiimien lisäksi myyjät muodostivat yhden tiimin, samoin kuin itsepoiminnan ohjaajamme. Omissa tiimeissään nuorilla oli hyvin aikaa tutustua toisiinsa, jonka lisäksi tehtävänä oli keksiä tiimille nimi, sekä yksi konkreettinen tavoite tulevalle kesälle. Tiimipäivän lopuksi jokainen tiimi pääsi esittäytymään muille työntekijöille.

Tiimipäivä päättyi Marin vetämään hulvattomaan naurujoogaan, joka viimeistään sai jokaisen työntekijän hyvälle mielelle, jonka jälkeen olikin hyvä lähteä kotia kohti - monta uutta kokemusta ja kaveria rikkaampana.

 

Hyvää kesää teille lukijoille toivottaa Toni, sekä koko Ruusulan väki!

Comments are closed.