Sesongista vastaavat nuoret esittäytyvät

Kuva: Vasemmalta oikealle Viivi, Toni ja Mari - Ruusulan sesongista vastaavat nuoret.

 

Tänä vuonna me nuoret johdamme Ruusulaa, ja koska meistä ei Ruusulan nettisivuilla esittelyä ole, päätimme esittäytyä täällä blogin puolella. Tässä tekstissä esittäydymme me: Toni, Viivi ja Mari, jotka olemme suurimmassa vastuussa Ruusulan kesän onnistumisesta.

Toni Virtanen

Olen 20 -vuotias toista vuotta Jyväskylän kauppakorkeakoulussa aloitteleva opiskelija. Ruusulassa työskentelen nyt kolmatta vuotta, ja vastuuni on ollut alati kasvava:

Vuonna 2014 oli ensimmäinen kesäni Ruusulassa. Työskentelin myyjänä sataman myyntipisteellä, mutta joinain päivinä minut saattoi nähdä myyjänä myös Plantagenin tai keskustan myyntipisteillämme. Vuonna 2014 olin 17 -vuotias, ja Ruusulan tila tarjosikin minulle ensimmäisen kesätyökokemuksen.

Seuraavana vuonna vastuuni kasvoi, ja minusta tuli myyntipisteiden vastaava. Lisäksi vastuullani oli reklamaatioiden hoito, mutta niitä ei muistaakseni kahta enempää koko kesän aikana tullut, joten pystyin keskittymään myyjien ohjaamiseen sekä sopivien marjamäärien tilaamiseen pisteillemme.

Vuonna 2016 tuli minulle tauko Ruusulassa työskentelystä, sillä olin suorittamassa varusmiespalvelustani. Täysin en kuitenkaan Ruusulasta malttanut pysyä erossa, ja muutamana päivänä minut saattoikin nähdä keskustan tai sataman myyntipisteillämme. Nyt vuonna 2017 vastuuni on jälleen lisääntynyt, ja tämän kesän toimin sesonkivastaavana. Vastaan muun muassa kesän esivalmisteluista ja rekrytoinneista, sekä kesän aikana siitä, että kaikki sujuu niin kuin pitää. Mansikkasesongin jälkeen vastuullani on se, että kaikki kesällä käytettävä materiaali inventoidaan, järjestetään ja säilötään valmiiksi seuraavaa vuotta varten.

Viivi Silvennoinen

Olen 19-vuotias vastavalmistunut ylioppilas Jyväskylästä, ja Ruusulan tilalla työskentelen nyt toista kesää. Ruusulan tilalle töihin viime kesänä päädyin monen sattuman kautta, mutta onneksi niin kävi.

Kesällä 2016 vastuualueitani olivat poimijoiden ohjaus sekä pakkaamotyöskentely. Huolehdin siitä, että Ruusulasta lähtevät marjat ovat laadukkaita, oikeissa pakkauskoissa ja siitä, että ne menevät oikeille myyntipisteille ajallaan. Loppukesästä työskentelin myös itsepoiminnan ohjaajana. Vastuuta työssäni oli paljon, mutta työni oli sitäkin opettavaisempaa.

Tänä kesänä huolehdin taas mansikoiden pakkaamisesta, laadusta sekä siitä, että myyntipisteillämme on oikea määrä herkullisia mansikoita.

Mari Kytölä

Minä olen Mari – Ruusulan yksi tämän kesän sesonkivastaavista & Nuorten työllistämishankkeen vetäjä. Olen vastavalmistunut tradenomi Tiimiakatemialta, jonka aikana tutustuin Ruusulan tilan nuorempaan emäntään ja meidän draivit kohtasivat. Toteutin Ruusulalle asiakastyytyväisyyskyselyn sekä työstin opinnäytetyön Ruusulan itsepoiminnan asiakaskokemuksesta ja päädyin tätä kautta työskentelemään Ruusulan parissa enemmänkin.

Vastaan Nuorten työllistämishankkeen pilotin kehittämisestä ja etenemisestä Ruusulassa tänä kesänä. Olen kevään aikana työstänyt tapaa ja mallia, jolla maatilat voivat palkata paikallisia nuoria töihin. Malliin liittyy nuorten pedagoginen opettaminen niin tiimityöhön, itsensä johtamiseen kuin työelämän asennekasvatukseen ja maatalouden ymmärtämiseen & arvostamiseen.

Vastaan myös Ruusulassa sesongin aikana poimijoista ja poimituksesta, itsepoiminnan ja tilalla vierailun asiakaskokemuksesta sekä Ruusulan markkinoinnista. Näin vastaan omalta osaltani Ruusulan missiosta – onnellisuuden & hyvinvoinnin lisäämisestä!

 

Me yhdessä muun Ruusulan väen kanssa toivotamme teille lukijoille oikein hyvää mansikkasadon odostusta, ja toivottavasti näemme kesän aikana!

Comments are closed.